Tartva a párizsi hangulat vezérfonalát, ebben a bejegyzésekben pár
vidám és finom francia macaront szeretnék bemutatni,
ellensúlyozva kissé az ünnepek utáni letargiát és a hazai tél szürkéit.
Maradva Párizsi Hangulatnál-Macaron Quimperből
Bár eddig még nem volt alkalmam összehasonlítani a kis hazánkban készült,
és az eredeti francia macaront, a barcelonai francia pékségben először
kóstolt mutatós kis desszert azonnal levett a lábamról.
A macaron a hazai nagy, krémes süteményekkel ellentétben meglehetősen apró,
de ha sikerül fékezni magunkat, és lassan eszegetni, összetevői miatt
intenzív és maradandó íz-és színélményt nyújt.
A hagyományos macaron alapja a mandulaliszt és a tojáshab, valamint
a két fél közötti, erős ízű lekvár vagy krém.
Bár napjainkban klasszikus francia desszertként tartjuk számon,
A macaron még a legfantáziátlanabb bolt-tulajdonost is megihleti, ennek
tanúságai a kirakatokban művészi alakzatokban elrendezett macaron-kompozíciók.
Sőt, nem csupán a dekoratőrök, de bizony a divattervezők
és formatervezők fantáziáját is megihlette a macaron –
ékes példa erre Kenzo Macaron Bagje, vagy az itt látható,
pici macaron-dobozkába összecsomagolható bevásárló-táskák.
A macaron ára saját hazai viszonylatai közt teljes mértékben megfizethető,
főleg, hogy a magyar háziasszonyokhoz képest a francia nők többsége nem
csinál nagy faksznit a süteménysütésből – egyébként is inkább
a viszonylag egyszerűen összedobható, friss, esztétikus ételekben profik.
Franciaországi tudósítómat felbújtva macaron-fogyasztásra, nagyon
mértékletesen megállt 4 darabnál – 2.25€-ért.
Nagy köszönettel:
Fényképek és információk: La Princesse de l’est
Quimper, 2012
Quimper, 2012
MissAlqimia 2012
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: