![]() |
Bizony, az a szép színes cukor kezdetben csak egy tepsi barna massza… |
A Zsolnay Kulturális Negyed így március idusán olyan,
mint valami rendhagyó adventi naptár.
Naponta, hetente nyílik valami új – bolt, kávézó, étterem, kiállítás.
A szobrokról a hosszú tél után végre lekerültek
a fadobozok, fóliák, és vidám gyermekzsivaj jelzi
hogy a játszóterek is csak a jó időre vártak.
A legújabb és egyik legkedvesebb nyitó boltocska
a Nosztalgia Cukorbolt, ahol most végignézhettük, hogy
készül a borzasztóan édes örök kedvenc, egy türkizkék
szilvaízű selyemcukorka. 🙂
(…mert minden nőben van egy kislány, akit
reméljük, már csak az arra érdemes férfi
tudja cukorkával elcsábítani!)
![]() |
Itt választják ki a cukorka leendő színét – a kék rizikós, mert hő hatására és legnagyobb örömömre türkizzé vált… |
![]() |
Eloszlatják a színezőt, és kettéveszik a masszát. A barnából lesz a fehér rész. |
![]() |
Igen, az a hatalmas gümszli a kék rész lesz… |
![]() |
Selyemcukorka selymesítés (kampón húzogatás) után. Már jó, mert megáll a kampón és szép fehér. |
![]() |
Munka folyamatban – a két rész egyformára egyengetése. |
![]() |
…és összeállítása… |
![]() |
Selyemcukorbejgli! |
![]() |
Húzás, hengergetés, húzás, hengergetés… |
![]() |
A világoskék pálcika bemegy a párnázógépbe. |
![]() |
…ami kis párnákká perforálja a cukrot! |
![]() |
Ha a sok bámulászó miatt kihűlt a cukorrúd, párnázás helyett aprítani is lehet! |
![]() |
Kész a cukor, zacsiban! Nagyon finom, és lehet vinni a bábszínházba is (háttérben). |
Külön Köszönet:
Kovács Gyula
Édesipari Termékgyártónak
(ő a cukorkészítő bácsi, és a néninek is köszönöm!!!)
MissAlqimia 2012
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: