Kedves Olvasóim!
Imádom ezt az erőteljes, bíborrózsaszínű drazsét,
már a látványáról Marie Antoinette és udvarhölgyei
jutnak eszembe, azt hiszem, ha visszaküldhetnék nekik
egy csomaggal a múltba, kóstolás után
ők is utánrendelnének. 🙂
Bár nem tagadom, hogy elsősorban színével fogott meg,
nagyon kíváncsi voltam erre az ízvilágra,
hiszen a mandula alapjában véve nekem
mindig teltebb, téliesebb ízekkel párosult,
mint a fahéj, a karamell, a kávé és a vanília.
A kis celofántasakot kinyitva az első
illatfelhő olyan, mintha egy jó gyömölcs-teát
szagolnánk, kissé fanyar és nagyon aromás.
Az íze pedig egy száguldó robbanás –
a savanykás ribizli vékony rétege, a fehér csokoládé
telt, édes lágysága, majd a mandula roppanása középen!
Extravagáns, korántsem megszokott és nagyon érzéki.
A drazséról érdemes még tudni, hogy,
mint a Choko Berry cég számos terméke,
Svédországból származik, és eredeti
feketeribizli-por borítja.
Karakán ízvilága miatt inkább semlegesebb
italok, például ásványvíz, igazi limonádé vagy gyümölcstea
mellé ajánlom, de ha itallal együtt kínáljuk,
mindenképpen figyeljünk oda, hogy az ne legyen
túl cukros vagy citromos, igazán megéri, hogy az
édesség ízei érvényesüljenek.
Izgalmas színe miatt remekül el lehet
játszani a tálalással és csomagolással is –
ha ajándékba szánjuk és díszdobozba tennénk, nagyon
figyeljünk rá, hogy a kivágott tasakból egyenesen
a dobozkába kerüljön – nem csak higiéniai szempontból,
de a finom porréteg érintésre azonnal sötétedik,
összetapad, tehát leleplezi a tapogatós ajándékozót. 🙂
Ajándékba egyértelműen a hölgyek desszertje,
azonban, ha egy hölgy kínálja, biztos, hogy
az íze az újdonságokra nyitott urakat is megnyeri!
MissAlqimia 2014
Még több gourmet csokoládé:
www.csokolada.hu
Képek:
Saját fotók
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: