Daily Choc No.2 – Choko Berry Ribizlis Mandula

Kedves Olvasóim!

Imádom ezt az erőteljes, bíborrózsaszínű drazsét,

már a látványáról Marie Antoinette és udvarhölgyei

jutnak eszembe, azt hiszem, ha visszaküldhetnék nekik

egy csomaggal a múltba, kóstolás után

ők is utánrendelnének. 🙂

Bár nem tagadom, hogy elsősorban színével fogott meg,

nagyon kíváncsi voltam erre az ízvilágra,

hiszen a mandula alapjában véve nekem

mindig teltebb, téliesebb ízekkel párosult,

mint a fahéj, a karamell, a kávé és a vanília.

A kis celofántasakot kinyitva az első

illatfelhő olyan, mintha egy jó gyömölcs-teát

szagolnánk, kissé fanyar és nagyon aromás.

Az íze pedig egy száguldó robbanás –

a savanykás ribizli vékony rétege, a fehér csokoládé

telt, édes lágysága, majd a mandula roppanása középen!

Extravagáns, korántsem megszokott és nagyon érzéki.

A drazséról érdemes még tudni, hogy,

mint a Choko Berry cég számos terméke,

Svédországból származik, és eredeti

feketeribizli-por borítja.

Karakán ízvilága miatt inkább semlegesebb

italok, például ásványvíz, igazi limonádé vagy gyümölcstea

mellé ajánlom, de ha itallal együtt kínáljuk,

mindenképpen figyeljünk oda, hogy az ne legyen

túl cukros vagy citromos, igazán megéri, hogy az

édesség ízei érvényesüljenek.

Izgalmas színe miatt remekül el lehet

játszani a tálalással és csomagolással is –

ha ajándékba szánjuk és díszdobozba tennénk, nagyon

figyeljünk rá, hogy a kivágott tasakból egyenesen

a dobozkába kerüljön – nem csak higiéniai szempontból,

de a finom porréteg érintésre azonnal sötétedik,

összetapad, tehát leleplezi a tapogatós ajándékozót. 🙂

Ajándékba egyértelműen a hölgyek desszertje,

azonban, ha egy hölgy kínálja, biztos, hogy

az íze az újdonságokra nyitott urakat is megnyeri!

MissAlqimia 2014

Még több gourmet csokoládé:

www.csokolada.hu

Képek:

Saját fotók

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!

https://www.facebook.com/MissAlqimia

Tovább a blogra »