Kedves Olvasóim!
A rendhagyó mákos édességekhez ösztönösen
vonzódom – Óbudán nőttem fel, és mint
igen mozgékony kislányt, a legkézenfekvőbb
volt a Margitsziget pázsitjára kirakni, amíg
kellőképpen le nem fárasztom magam.
Amint ez megtörtént, a sikeres projekt
jutalmaként a Danubius Szálloda
melletti apró fagyizóban “uzsonnáztunk”-
és itt szervírozták a világon a legfinomabb
mákfagylaltot, aminek azóta is hasztalan keresem
méltó utódját.
Ez a csokoládé természetesen nem a mákfagyit
pótolni hivatott – mesteri ízharmóniájával a
saját műfajában alkot maradandót.
A csomagolás a Stühmertől megszokott,
elegáns és patinás, múlt századi kávéházakat,
aranypapírba burkolt ünnepeket idéző
doboz és aromatasak, azonnal érezteti,
hogy nem mindennapi élmény vár ránk.
Az íze pedig…Egyetlen mondattal összefoglalva
tapasztalataimat: ha egy némiképp
pikánsabb ízesítésű mákos gubát csokivá változtatnánk,
a végeredmény nagyjából ez az édesség lenne. 🙂
Jellegében édes, krémes, a tejszínnek
köszönhetően lágyabb állagú.
Krémességével ellentétben az íze azonban rendkívül
tömény, karakteres, számos fűszer egészíti ki a mák
jellegzetes ízét: méz, cukrozott narancshéj, citromlé,
citromhéj, és csipetnyi alkohol, mely tompít a desszert édességén,
kellemesen fanyarrá, pikánssá téve azt.
Nekem nagyon tetszett, mindenkinek szeretettel ajánlom,
aki kedveli a fűszeres, mákos édességeket,
csokoládéban pedig a formabontóbb, bonyolultabb ízeket!
MissAlqimia 2014
Képek:
Saját fotók
Még több gourmet csokoládé:
www.csokolada.hu
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: