Daily Choc No.5 – STÜHMER mákos krémmel töltött tejcsokoládé

Kedves Olvasóim!

A rendhagyó mákos édességekhez ösztönösen

vonzódom – Óbudán nőttem fel, és mint

igen mozgékony kislányt, a legkézenfekvőbb

volt a Margitsziget pázsitjára kirakni, amíg 

kellőképpen le nem fárasztom magam.

Amint ez megtörtént, a sikeres projekt

jutalmaként a Danubius Szálloda

melletti apró fagyizóban “uzsonnáztunk”-

és itt szervírozták a világon a legfinomabb

mákfagylaltot, aminek azóta is hasztalan keresem

méltó utódját.

Ez a csokoládé természetesen nem a mákfagyit

pótolni hivatott – mesteri ízharmóniájával a

saját műfajában alkot maradandót.

A csomagolás a Stühmertől megszokott,

elegáns és patinás, múlt századi kávéházakat,

aranypapírba burkolt ünnepeket idéző

doboz és aromatasak, azonnal érezteti,

hogy nem mindennapi élmény vár ránk.

Az íze pedig…Egyetlen mondattal összefoglalva

tapasztalataimat: ha egy némiképp

pikánsabb ízesítésű mákos gubát csokivá változtatnánk,

a végeredmény nagyjából ez az édesség lenne. 🙂

Jellegében édes, krémes, a tejszínnek

köszönhetően lágyabb állagú.

Krémességével ellentétben az íze azonban rendkívül

tömény, karakteres, számos fűszer egészíti ki a mák

jellegzetes ízét: méz, cukrozott narancshéj, citromlé,

citromhéj, és csipetnyi alkohol, mely tompít a desszert édességén,

kellemesen fanyarrá, pikánssá téve azt.

Nekem nagyon tetszett, mindenkinek szeretettel ajánlom,

aki kedveli a fűszeres, mákos édességeket,

csokoládéban pedig a formabontóbb, bonyolultabb ízeket!

MissAlqimia 2014

Képek:

Saját fotók

Még több gourmet csokoládé:

www.csokolada.hu

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!

https://www.facebook.com/MissAlqimia

Tovább a blogra »