Kedves Olvasóim!
Ezúttal egy igazi ajándék-recepttel szeretnélek
Titeket megörvendeztetni, hátha a hétvégén lesz
időtök és kedvetek sütögetni!
Ez az a recept, ami minden gyakorló háziasszonynak
ott kell lapuljon a tarsolyában, a legfinomabb
omlós és puha krumplis pogácsa, amit valaha kóstoltam!
A recept eredete kifürkészhetetlen, csak annyit tudni
róla, hogy aki egyszer megkóstolta, és szeret sütni, az
azonnal el is kérte! 🙂
Hozzávalók ( 2 nagy tepsire való adag):
50 dkg liszt
50 dkg héjában főtt krumpli tisztán mérve
25 dkg margarin
3 teáskanál só (ízlés szerint)
1 tojás
1 csomag élesztő (langyos tejben pici cukorral felfuttatva)
Továbbá:
Ízlés szerint medvehagymával, fűszerekkel, pestóval
ízesíthető, de az öcsém kedvence például a vékony csíkokra
szelt szalonnával meghintett verzió! 🙂
Tetejére mehet sajt, füstölt sajt, köménymag,
lenmag, szezámmag…
Elkészítés:
Krumplit villával összetörni.
Hozzávalókat összegyúrni.Duplájára keleszteni (kb. fél óra).
Ne ijedjünk meg, a tészta nagyon puha, majdnem folyós lesz,
de ne rakjunk hozzá több lisztet!!!
Kisodorni.Tojással megkenni.Bevagdosni.Szaggatni.
Sütése: 10 percig 200 C -on utána 180 C-on
sütjük, míg szép piros nem lesz.
Napokig puha és omlós marad, de ezt az
időtartamot nem igazán szokta megérni, akármekkora
adag készüljön!
MissAlqimia 2014
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kép: Saját fotó
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: