Péntek, akkor Pogácsa! – A tökéletes krumplis

Kedves Olvasóim!

Ezúttal egy igazi ajándék-recepttel szeretnélek

Titeket megörvendeztetni, hátha a hétvégén lesz

időtök és kedvetek sütögetni!

Ez az a recept, ami minden gyakorló háziasszonynak

ott kell lapuljon a tarsolyában, a legfinomabb

omlós és puha krumplis pogácsa, amit valaha kóstoltam!

A recept eredete kifürkészhetetlen, csak annyit tudni

róla, hogy aki egyszer megkóstolta, és szeret sütni, az

azonnal el is kérte! 🙂

Hozzávalók ( 2 nagy tepsire való adag):

50 dkg liszt

50 dkg héjában főtt krumpli tisztán mérve

25 dkg margarin

3 teáskanál só (ízlés szerint)

1 tojás

1 csomag élesztő (langyos tejben pici cukorral felfuttatva)

Továbbá:

Ízlés szerint medvehagymával, fűszerekkel, pestóval

ízesíthető, de az öcsém kedvence például a vékony csíkokra

szelt szalonnával meghintett verzió! 🙂

Tetejére mehet sajt, füstölt sajt, köménymag,

lenmag, szezámmag…

Elkészítés: 

Krumplit villával összetörni.

Hozzávalókat összegyúrni.Duplájára keleszteni (kb. fél óra).

Ne ijedjünk meg, a tészta nagyon puha, majdnem folyós lesz,

de ne rakjunk hozzá több lisztet!!!

Kisodorni.Tojással megkenni.Bevagdosni.Szaggatni.

Sütése: 10 percig 200 C -on utána 180 C-on

sütjük, míg szép piros nem lesz.

Napokig puha és omlós marad, de ezt az

időtartamot nem igazán szokta megérni, akármekkora

adag készüljön! 

MissAlqimia 2014

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!

https://www.facebook.com/MissAlqimia

Kép: Saját fotó

Tovább a blogra »