Várandósságom alatt – de igazából előtte és utána is –
nagyon szerettem olvasgatni Peller Mariann babablogját,
amely a „Vendég a testemben” címszó alatt futott.
Ebből csak annyi most az érdekes,
hogy a vendég alatt ő nem a kisfiára célzott, hanem saját magára,
és nagyon igaz: ebben az időszakban rengetegszer érzi úgy egy nő,
hogy vendég a saját testében, hiszen az nem úgy viselkedik és nem úgy kér,
ahogy mi szeretnénk, hanem úgy, ahogy kisbabánknak a legjobb.
Én kerek egy éve nem ittam alkoholt, két pohár vörösbort
meg nagyjából egy korty pezsgőt leszámítva,
így különösen értékelem azokat a desszerteket,
amelyek ártalmatlan módon akár csak pár pillanatra is felidézik
a gondtalan barcelonai éjszakák forró ritmusát.
Ebből a felsorolásból idén, kisbabával csak a forró maradt.
Meg a CSOKOLÁDÉ. Hajh! 🙂
Itthon azt hiszem, nem lenne természetes a mosolyom,
ha átszámított árakon most finanszíroznom kéne pár mojito-val
átmulatott éjszakát,de akkor, ösztöndíjam alatt
futólépésben igyekeztünk arra venni az irányt, ha meghallottuk,
hogy egy szórakozóhelyen csak három euro a mojito, nem pedig a szokásos öt!
A jó hír azonban, hogy csupán egyetlen, akciós mojito áráért
feledhetetlen gourmet csokoládé-élményben lehet részünk, ha szeretnénk.
Ezen a perzselő nyári délutánon két mojito-s
csokoládékölteményt kóstoltunk, az egyik a
Harrer Mojito/Menthá-ja, a másik pedig a Cadeau
Bonbon-Manufaktúra mojito izű krémmel töltött bonbonja.
Mindkét desszertnél kellemes harmónia adódott a
kesernyésebb, fanyarabb fekete csokoládé és a
hűs menta és lime zöngéi közt, visszaadva az eredeti
koktél íz-élményét, ahol a rusztikusabb vonalat maga
az alkoholtartalom képviseli.
A Harrer tábla természetesen a soproni
Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda terméke,
mely kiemelt hangsúlyt fektet a legmagasabb
minőségű alapanyagok kiválasztására és professzionális
feldolgozására, így a hazai gourmet csokoládék egyik
legrangosabb gyártója, képviselője.
Tradicionális családi receptjeik mellett ez az édesség
a modern kor kísérletező kedvének és a
városi korszellem frissességének lenyomata,
és a legkevésbé sem okoz csalódást.
Finom, de egyben fajsúlyos, nyelven lassan
olvadó melódia, a csokoládé töménységében
hűs és friss a fűszerek zamata, és amit kiemelnék:
még a kóstolás után fél órával (!) is éreztem a mojito ízét a számban!
Kellemes, közép-édes, kifinomult csokoládéfantázia.
Külön említést érdemel az egyszerre modern és
míves külső, a csokoládé kacskaringói és a dobozka
matt-fényes játéka, benne a diszkrét kis kártya egy
chocolatier szignójával ajándéknak is exkluzívvá emeli.
A Cadeau mojito-bonbonja csepp-szirom alakjával,
vidám türkizzöld virágaival engem leginkább
egy csinos bikinire emlékeztet, meg mindenre, ami
nyári, könnyed és vidám.
Itt is felfedezhető a keserű-savanyú-édes-hűs
összhangja, azonban jóval krémesebb, maga a csokoládé-
burok is, szinte egyszerre olvad a halványzöld töltelékkel.
A Harrer csokoládétól eltérően itt erőteljesebben
megjelenik az alkoholos íz, ami pikánsabbá teszi ezt
az édességet, az élmény kevésbé tartós, de
annál izgalmasabb és intenzívebb robbanás.
Mindkét édességet szeretettel ajánlom – és nem csak
azoknak, akik épp nem élvezhetik a valódi koktél
bódító mámorát… 😉
MissAlqimia 2014
Képek:
Saját fotók
Csokoládék:
A Csoko-Láda Csokibolt
kínálatából
Még több gourmet csokoládé:
www.csokolada.hu
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
https://www.facebook.com/MissAlqimia
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: