Daily Choc No.6 – Let’s go, Mojito!

Várandósságom alatt – de igazából előtte és utána is –

nagyon szerettem olvasgatni Peller Mariann babablogját,

amely a „Vendég a testemben” címszó alatt futott.

Ebből csak annyi most az érdekes,

hogy a vendég alatt ő nem a kisfiára célzott, hanem saját magára,

és nagyon igaz: ebben az időszakban rengetegszer érzi úgy egy nő,

hogy vendég a saját testében, hiszen az nem úgy viselkedik és nem úgy kér,

ahogy mi szeretnénk, hanem úgy, ahogy kisbabánknak a legjobb.

Én kerek egy éve nem ittam alkoholt, két pohár vörösbort

meg nagyjából egy korty pezsgőt leszámítva,

így különösen értékelem azokat a desszerteket,

amelyek ártalmatlan módon akár csak pár pillanatra is felidézik

a gondtalan barcelonai éjszakák forró ritmusát.

Ebből a felsorolásból idén, kisbabával csak a forró maradt.

Meg a CSOKOLÁDÉ.  Hajh! 🙂

Itthon azt hiszem, nem lenne természetes a mosolyom,

ha átszámított árakon most finanszíroznom kéne pár mojito-val

átmulatott éjszakát,de akkor, ösztöndíjam alatt

futólépésben igyekeztünk arra venni az irányt, ha meghallottuk,

hogy egy szórakozóhelyen csak három euro a mojito, nem pedig a szokásos öt!

A jó hír azonban, hogy csupán egyetlen, akciós mojito áráért

feledhetetlen gourmet csokoládé-élményben lehet részünk, ha szeretnénk.



Ezen a perzselő nyári délutánon két mojito-s

csokoládékölteményt kóstoltunk, az egyik a

Harrer Mojito/Menthá-ja, a másik pedig a Cadeau

Bonbon-Manufaktúra mojito izű krémmel töltött bonbonja.

Mindkét desszertnél kellemes harmónia adódott a

kesernyésebb, fanyarabb fekete csokoládé és a

hűs menta és lime zöngéi közt, visszaadva az eredeti

koktél íz-élményét, ahol a rusztikusabb vonalat maga

az alkoholtartalom képviseli.

A Harrer tábla természetesen a soproni

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda terméke,

mely kiemelt hangsúlyt fektet a legmagasabb

minőségű alapanyagok kiválasztására és professzionális

feldolgozására, így a hazai gourmet csokoládék egyik

legrangosabb gyártója, képviselője.

Tradicionális családi receptjeik mellett ez az édesség

a modern kor kísérletező kedvének és a

városi korszellem frissességének lenyomata,

és a legkevésbé sem okoz csalódást.



Finom, de egyben fajsúlyos, nyelven lassan

olvadó melódia, a csokoládé töménységében

hűs és friss a fűszerek zamata, és amit kiemelnék:

még a kóstolás után fél órával (!) is éreztem a mojito ízét a számban!

Kellemes, közép-édes, kifinomult csokoládéfantázia.

Külön említést érdemel az egyszerre modern és

míves külső, a csokoládé kacskaringói és a dobozka

matt-fényes játéka, benne a diszkrét kis kártya egy

chocolatier szignójával ajándéknak is exkluzívvá emeli.





A Cadeau mojito-bonbonja csepp-szirom alakjával,

vidám türkizzöld virágaival engem leginkább

egy csinos bikinire emlékeztet, meg mindenre, ami

nyári, könnyed és vidám.

Itt is felfedezhető a keserű-savanyú-édes-hűs

összhangja, azonban jóval krémesebb, maga a csokoládé-

burok is, szinte egyszerre olvad a halványzöld töltelékkel.



A Harrer csokoládétól eltérően itt erőteljesebben

megjelenik az alkoholos íz, ami pikánsabbá teszi ezt

az édességet, az élmény kevésbé tartós, de

annál izgalmasabb és intenzívebb robbanás.

Mindkét édességet szeretettel ajánlom – és nem csak

azoknak, akik épp nem élvezhetik a valódi koktél

bódító mámorát… 😉

MissAlqimia 2014

Képek:

Saját fotók

Csokoládék:

A Csoko-Láda Csokibolt

kínálatából

Még több gourmet csokoládé:

www.csokolada.hu

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!

https://www.facebook.com/MissAlqimia

Tovább a blogra »