Daily Choc No. 7. – Divine 70% Dark chocolate with mango and coconut

Kedves Olvasóim!



Ezt a csokoládét egy igazán meleg,

de ősziesen békés napon kaptam kóstolásra. bemutatásra,

ízkompozíciója és hangulata azonban valami

teljesen trópusit sugallt – így hát adta magát, hogy

ez legyen most a nyár utolsó csókja, mielőtt

a hűvösebb idő teltebb ízeire nyergelnénk át!



Divine csokoládét utoljára februárban mutattam

be a blogon, de azok kedvéért, akik

nem olvasták, felidézem a márka és a csomagolás

kapcsán született bemutató soraimat.

“Nagyon szép, elegáns, matt fekete alapon

aranyozott, élénk színű, hol kissé törzsi hangulatú,

hol kissé mézeskalács-mintákat idéző grafikus díszítés

alkotja a Divine arculatát.



“Látunk továbbá egy kis, jin-jang-szerű logót

és egy fairtrade feliratot.

Ez egész pontosan azt jelzi, hogy a cég 45%-os tulajdonosai

a kakaó-termelő gazdák, a Divine esetében ghánai termesztők.

Ez azért kifejezetten szimpatikus, és számadatokat tekintve

az egyetlen ilyen cég a piacon.”

Amennyiben tudunk angolul, eszünkbe

se jusson hirtelen mozdulattal eldobni a papírt,

a csomagolás belső oldalán ugyanis a cég rövid

történetét olvashatjuk, valamint egy, a külső felületen

mintaként megjelenő nyugat-afrikai “szerencse” szimbólum

jelentését: a miénk most a FI-HANKRA, ami

a leírás szerint a védelmet, biztonságot és

a családi szolidaritást, összetartást jelképezi.

Ez nekem most nagyon találó, lévén öt hónapos

kislányom babusgatásával töltöm napjaimat,

amikor éppen nem csokoládét majszolok! 🙂



A kóstolás-elemzés kapcsán elsőként felmerült

egy olyan szempont, ami bár nagyon fontos,

sőt, evidensnek is tűnhet, mégis ritkán kerül

említésre csokoládék kapcsán, ez pedig az adott

tábla hőmérséklete, mely szerintem a gourmet

kakaó-desszertek esetében legalább olyan fontos,

mint a minőségi boroknál.



Mivel nem a apró stúdiómban, hanem

a forró szeptemberi napütésben fotóztam,

majd a kissé megolvadt kockákat hűtőbe tettem

formájuk megőrzése végett, a három próba egyértelműen

megmutatta, hogy ez az édesség a legintenzívebb ízélményt

szobahőmérsékletnél kissé melegebb állapotában

mutatja, és ha adhatok egy igen komoly tanácsot,

soha, de soha ne fogyasszuk hűtő-hidegen, teljesen

megöli a finomabb esszenciákat!



Az első percben szinte csak a  70%-os fekete csokoládét

érezni a maga nyers magabiztosságával, majd lassan

egy lágy, szörpszerű, édeskés mangóillat lesz úrrá

az ízeken, mely az aszalt gyümölcsdarabokat

szétrágva egy kellemesen savanykás és nagyon friss

végső intenzív harsanással zárul- érdekes módon a

kókusz végig csak egy tompa, ritmikus dobszóló az

összjátékban, mely fel-felerősödik, ám egyszer sem válik

igazán dominánssá, de nélküle nem lenne ennyire izgalmas

és hangsúlyos a mangó dallamjátéka.





Szeretettel ajánlom ezt a csokoládét azoknak,

aki igazán egzotikus élményekre vágynak,

és nem restellik kóstolás közben egy percre lecsukni

a szemüket, oda képzelve magukat, ahol a mennyei

mangó és kókusz terem… 🙂

*

MissAlqimia 2014

Képek:

Saját fotók

Csokoládék:

A Csoko-Láda Csokibolt

kínálatából

Még több gourmet csokoládé:

www.csokolada.hu

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!

https://www.facebook.com/MissAlqimia

Tovább a blogra »