Kedves Olvasóim!
Hinnétek-e, hogy ez alatt a kedves, játékos
és meglehetősen szerény külső alatt rejlik
a kedvenc csokoládéboltom egyik legdrágább ínyencsége?
Ugye a legkevésbé sem? 😉
Pedig ez remekbe szabott Szántó Tibor-féle
kakaótábla igazi kuriózum!
Megszokhattátok a MissAlqimiá-n, hogy
bár célom, hogy minden igényes olvasó számára
értelmezhető, befogadható és élvezhető
leírásokat adjak a számomra minőséget és élményt
jelentő alkotókról, termékekről, a személyes
tapasztalásból adódó szubjektív hangot sem mellőzöm.
Arra is idejében felhívtam a figyelmet,
hogy immáron anyuka vagyok, így ez egy anyablog.
Az én szempontjaimról csak annyit mesélnék, hogy
Olíviám fél éves lett, pár hete elkezdtük a
hozzátáplálást (nyammogást, kencézést, maszatolást),
így, hogy lassacskán már “felnőtt” ételeket fog enni,
egyre többet vívódom a polcok előtt, berakjam-e
az adott zacskót, dobozt, flakont a kosárba, vagy sem?
Vállalni tudom előtte a döntésemet?
Felelősséggel, jó érzéssel adom majd neki?
Ez a vívódás különösen kiéleződik szülőként majd az édesség-fronton.
Bár elsősorban nem kisgyermekeknek, inkább
a valódi különlegességeket méltányolni tudó felnőtteknek
ajánlom, ezt a csokoládét később, ha elég nagy
lesz hozzá, bármikor megvenném a lányomnak.
Hogy miért, arról a következőkben Ti is meggyőződhettek-
ez az egyszerű és játékos papírtok számos,
eszmefuttatásaimnál izgalmasabb információt rejt
arról, miért is olyan figyelemre méltó ez a csokoládé.
Kezdjük talán a szerző ajánlásával:
“Az alapanyagok beszerzése során a kiváló minőség és egyediség
nálam ugyanolyan fontos szempont,
mint a termesztők iránt érzett felelősség.
A csomagolás 100%-ban újrafelhasznált
papírból készült és szelektíven gyűjthető.
Meggyőződésem, hogy a Föld, amely megteremtette
a finom hozzávalókat, több törődést igényel, mint a szorgos kezek,
amelyek a kakaófákat gondozták.
“A csokoládék kiemelt adottságú ősi termőterületek
finom aromájú kakaóbabjaiból készülnek
és mentesek a tartósító szerektől, egyéb vegyszerektől.
Én szeretem a csokoládéimat és csak olyat készítek,
amelyet magam is szívesen elfogyasztok.”
…majd folytassuk az összetevők ismertetőjével:
“A Virunga Nemzeti Parkból származó Forastero
kakaóbabokból készült csokoládé.
A farmer a kakaó eladásából származó bevételből
támogatja a nemzeti parkot és a hegyi gorillák megmentését.
A csokoládé csonthéjasokra emlékeztető jegyeket hordoz.”
Az inka bogyó ismertetőjét sajnos már nem találjuk
a csomagoláson, de kis utánajárással igen
figyelemre méltó információk birtokába juthatunk.
Ez az eredeti állapotában koktélparadicsomra emlékeztető
gyümölcs Peru magasabb területein őshonos,
igen gazdag fehérjében, rostokban, antioxidánsokban,
A-vitaminban, C-vitaminban, vasban, magas tápértéke
és a betegségek gyógyításában neki tulajdonított szerepe
miatt “arany bogyó”-nak is nevezik.
S hogy milyen ízélményt ad ez a fantasztikus ínyencség?
A fekete csokoládé mély, édeskés, fűszeres.
Az inka bogyó savanykás, friss, állaga talán
a fügéére emlékeztet apró magvacskái miatt.
Összetett, izgalmas együttes, minden falatkával
újabb és újabb íz-zöngéket fedeztem fel benne,
s kóstolás közben gondolataim valahol Kongóban
időztek, a hegyi gorillák lakta varázslatos hegyek közt…
*
MissAlqimia 2014
Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
MISSALQIMIA.FACE
Képek:
Saját fotók
Csokoládé:
A Csoko-Láda Csokibolt
kínálatából
Még több gourmet csokoládé:
CSOKOLADA.HU
További különlegességek az alkotótól:
SZANTOTIBOR.COM
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: