Miss Alqimia!

Daily Choc No.8. - House Blend Superior 70% Spirit of Africa with Inca Berry by Szántó Tibor

dailychoc1

Kedves Olvasóim!

Hinnétek-e, hogy ez alatt a kedves, játékos
és meglehetősen szerény külső alatt rejlik
a kedvenc csokoládéboltom egyik legdrágább ínyencsége?
Ugye a legkevésbé sem? 😉
Pedig ez remekbe szabott Szántó Tibor-féle
kakaótábla igazi kuriózum!

dailychoc2

Megszokhattátok a MissAlqimiá-n, hogy
bár célom, hogy minden igényes olvasó számára
értelmezhető, befogadható és élvezhető
leírásokat adjak a számomra minőséget és élményt
jelentő alkotókról, termékekről, a személyes
tapasztalásból adódó szubjektív hangot sem mellőzöm.
Arra is idejében felhívtam a figyelmet,
hogy immáron anyuka vagyok, így ez egy anyablog.

dailychoc3

Az én szempontjaimról csak annyit mesélnék, hogy
Olíviám fél éves lett, pár hete elkezdtük a
hozzátáplálást (nyammogást, kencézést, maszatolást),
így, hogy lassacskán már “felnőtt” ételeket fog enni,
egyre többet vívódom a polcok előtt, berakjam-e
az adott zacskót, dobozt, flakont a kosárba, vagy sem?
Vállalni tudom előtte a döntésemet?
Felelősséggel, jó érzéssel adom majd neki?

dailychoc4

Ez a vívódás különösen kiéleződik szülőként majd az édesség-fronton.
Bár elsősorban nem kisgyermekeknek, inkább
a valódi különlegességeket méltányolni tudó felnőtteknek
ajánlom, ezt a csokoládét később, ha elég nagy
lesz hozzá, bármikor megvenném a lányomnak.
Hogy miért, arról a következőkben Ti is meggyőződhettek-
ez az egyszerű és játékos papírtok számos,
eszmefuttatásaimnál izgalmasabb információt rejt
arról, miért is olyan figyelemre méltó ez a csokoládé.

dailychoc5

Kezdjük talán a szerző ajánlásával:

“Az alapanyagok beszerzése során a kiváló minőség és egyediség
nálam ugyanolyan fontos szempont,
mint 
a termesztők iránt érzett felelősség.
A csomagolás 100%-ban újrafelhasznált
papírból készült és szelektíven gyűjthető.
Meggyőződésem, hogy a Föld, amely megteremtette
a finom  hozzávalókat, több törődést igényel, mint a szorgos kezek,
amelyek a kakaófákat gondozták.
“A csokoládék kiemelt adottságú ősi termőterületek 
finom aromájú kakaóbabjaiból készülnek
és mentesek a tartósító szerektől, egyéb vegyszerektől.
Én szeretem a csokoládéimat és csak olyat készítek, 
amelyet magam is szívesen elfogyasztok.”

dailychoc6

…majd folytassuk az összetevők ismertetőjével:

“A Virunga Nemzeti Parkból származó Forastero 
kakaóbabokból készült csokoládé. 
A farmer a kakaó eladásából származó bevételből 
támogatja a nemzeti parkot és a hegyi gorillák megmentését. 
A csokoládé csonthéjasokra emlékeztető jegyeket hordoz.”

Az inka bogyó ismertetőjét sajnos már nem találjuk
a csomagoláson, de kis utánajárással igen
figyelemre méltó információk birtokába juthatunk.
Ez az eredeti állapotában koktélparadicsomra  emlékeztető
gyümölcs Peru magasabb területein őshonos,
igen gazdag fehérjében, rostokban, antioxidánsokban,
A-vitaminban, C-vitaminban, vasban, magas tápértéke
és a betegségek gyógyításában neki tulajdonított szerepe
miatt “arany bogyó”-nak is nevezik.

dailychoc7
S hogy milyen ízélményt ad ez a fantasztikus  ínyencség?

A fekete csokoládé mély, édeskés, fűszeres.
Az inka bogyó savanykás, friss, állaga talán
a fügéére emlékeztet apró magvacskái miatt.
Összetett, izgalmas együttes, minden falatkával
újabb és újabb íz-zöngéket fedeztem fel benne,
s kóstolás közben gondolataim valahol Kongóban
időztek, a hegyi gorillák lakta varázslatos hegyek közt…

dailychoc9

*
MissAlqimia 2014

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
MISSALQIMIA.FACE

Képek:
Saját fotók

Csokoládé:
A Csoko-Láda Csokibolt
kínálatából

Még több gourmet csokoládé:
CSOKOLADA.HU

További különlegességek az alkotótól:
SZANTOTIBOR.COM

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!