Miss Alqimia!

Daily Choc No.9.- Cranberry Clouds

dailychoc10

Kedves Olvasóim!

Pár napja abban a fantasztikus élményben
lehetett részem, hogy – kislányom születése óta
első alkalommal – részt vehettem egyik kedvenc
programomon, egy CsokoládéCsütörtökön a
Csoko-Láda szervezésében és prezentálásában.

dailychoc11
Hogy miről is szól pontosan egy ilyen előadás?
(Azon kívül, hogy mennyei csokoládékat kóstolunk? 🙂 )
Megismerkedünk a kakaó történetével,
múltjával, jelenével, jövőjével, a kakaóbabbal, termesztésével,
feldolgozásával, ízesítésével, csomagolásával, mindez
izgalmas fordulatokkal, érdekes történetekkel,
csipetnyi mágiával és legendával fűszerezve.
Az egyik nagyon fontos kérdés pedig, amire kitérünk,
így szól: egészséges-e a csokoládé?

dailychoc12
A válasz talán sejthető: a jó minőségű csokoládé
kis mennyiségben fogyasztva igen egészséges,
kálcium, magnézium-és vasforrás, élénkítő koffeint
tartalmaz, katalizátora lehet az endorfintermelésnek,
serkenti a szerelmes vágyat, egyszerre feldob és megnyugtat.
Minél kevesebb a csokoládéban a hozzáadott cukor, és
egyéb zsírdús anyagok, annál egészségesebb, ilyen
szempontból tehát a 70%-os kakaótartalommal rendelkező
étcsokoládé nem adhat okot panaszra.

dailychoc13
Eme adott értéke csak hatványozódik, ha
egy olyan összetevővel dúsítják, mely szintén nagyon
egészséges, ebben az esetben az egyik karakteres,
kellemesen fanyar őszi ízzel, a vörös áfonyával.
A vörös áfonya és a kakaó találkozása a modern kor
vívmányait dicséri, előbbi ugyanis Észak-Amerikában
és Észak-Európában őshonos, míg utóbbi az Egyenlítő
alatt és feletti kb. 15.fokig, így eredendő állapotukban
nemigen találkozhattak volna össze mondjuk egy
őslakos reggeli energia-koktéljában.

dailychoc14
A vörös áfonyában megtalálható a kalcium, kálium,
magnézium, nátrium, vas, cink, mangán és foszfor is.
Gazdagon tartalmaz A-, B-, C- és E-vitaminokat.
Mivel flavonidot is, ezért csökkenti az infarktus lehetőségét,
és egyben érvédő hatású. Nőknek kifejezetten ajánlott,
hiszen a náluk gyakrabban megjelenő baktériumok
ellen is kiválóan lépe fel a benne található
proantociandin hatóanyagának következtében.*

dailychoc15
Most, hogy már meggyőződhettünk róla,
hogy egy rendkívül egészséges nyalánksággal
lepjük meg magunkat vagy szeretteinket, ha vörös áfonyás
étcsokoládét választunk, térjünk rá az általam kóstolt
csokoládék ízharmóniájára és esztétikájára is.

dailychoc16
A két csokoládé közül az egyik a Szerencsi Bonbon
alkotása, a másik pedig (két eltérő formában) a
Csoko-Láda műhelyében készült, saját gyártású édesség.
Ami a külalakot illeti, a Szerencsi tábla igencsak ad
az első benyomásra – izgalmas azték faragványokat
idéző, bonyolult és stilizált organikus formavilága
kiemelkedik a hagyományos osztott négyzetes táblák közül,
az asszimmetrikus kompozíció, a formakövető
ablakkivágás és a finom rajzolatú grafika a matt fényű
dobozon mind-mind azt sugallják, nem hétköznapi
ízélményben lesz részünk.

dailychoc17
A Csoko-Láda saját öntvényei szinte szerénykedve
kacsintgatnak ránk a polcról, és súgják, hogy
csempésszük őket a szeretett személy asztalára, zsebébe,
mint egy finom vallomást, hátha megsejti,
amit nem öntünk szavakba.
A két csokoládé minősége közt azonban semmilyen
különbség nincs, ugyanolyan tökéletes alapanyagokból
ugyanolyan féltő gonddal készülő ínyencségek.

dailychoc19
Az ízükről pedig – a fekete étcsokoládé kakaótartalmára
jellemzően kesernyésebb, lassan olvadó, mély, fűszeres
íze üdítően egészül ki a vörös áfonya hol kissé édesebb,
hol pedig kifejezetten savanykásabb szólamával.
Harmonikus, átgondolt, professzionális ízkompozíció – egyszerre friss és telt.
Átszellemült kóstolásra ajánlom, nem futó flörtnek! 🙂

*
MissAlqimia 2014

Csatlakozz a blog olvasói közösségéhez a facebookon!
MISSALQIMIA.FACE

Képek:
Saját fotók

*Forrás: Bien.hu

Csokoládé:
A Csoko-Láda Csokibolt
kínálatából

Még több gourmet csokoládé:
CSOKOLADA.HU

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!