Miss Alqimia!

Bella Italia! - kalandok Faenzából

Kedves Olvasóim! Bár még rengeteg a fehér folt a kis atlaszomban, láttam már gyönyörű helyeket – Svájc hófödte csúcsait, Katalónia vadító szikláit és felejthetetlen fényeit, Görög öblök mámorító türkiz fövenyét vagy New York szédítő, rohanó pezsgését – de igazán szerelmes csak Olaszországba(n)lettem. Nem tudok rá olyan okot mondani, ami igazán indokolná, és ne lenne ezerszer […] Tovább

Vendégváró finomságok: a mennyei Zserbó-golyó

Kedves Olvasóim! Azt hiszem, nincs olyan magyar, aki ne ismerné ezt a csodálatos, klasszikus édességet, és olyan is kevés, akire ne törne rá olykor a vágy: Úgy ennék egy jó zserbót, de olyat, amilyet a mamám készített! 🙂 Az eredeti recept kitalálója és névadója Gerbeaud Emil, aki az isteni Kugler Henrik utódjaként vitte tovább a legendás […] Tovább

5 x Florals - A virágminta ezer arca

Kedves Olvasóim! Talán a meteorológusok még nem lennének ennyire töretlenül optimisták, de az elmúlt napok tavaszias időjárása azzal a reménnyel kecsegtet, hogy idén ezzel a kis januári hóval megúsztuk a telet. 🙂 A nagy szürkeség, hideg, a három pulóver egyébként is nagyon deprimáló tud lenni már a tél végén járva, a napokban én is azon […] Tovább

Daily Choc No.4 - Valentin-napi bonbon-körkép

Kedves Olvasóim! Szeretek embertársaimmal figyelmes lenni. Természetesen, nem áltatom leendő Terézanyu-társaimat, hogy mindig és minden alkalommal egyformán sikerül, vagy hogy örökké kenyérrel dobnak vissza. 🙂 Azt a kis felgyúló csillogást azonban kétségkívül nem tudom megunni, ami ilyenkor megjelenik a szemekben: a “valaki gondolt rám!”-fényt. A jó bonbon olyan, mint egy szívből jövő mosoly – (majdnem) […] Tovább

Valentine Phoenix / FRKS Lingerie

Kedves Olvasóim! Közeleg a Valentin-nap,  a “szerelmesek ünnepe”, melyhez mindenki egy kicsit másképp viszonyul. Sokan csak fintorognak és fogyasztói ünnepként emlegetik, sokan fontosnak tartják és megsértődnek, ha a páruk elfelejti a szokásos szívecskés aszesszoárokkal  megünnepelni e jeles alkalmat. Én a magam részéről azt gondolom, ez a nap talán akkor nyeri el igazi értelmét, ha lehetőséget […] Tovább

wonderLAB februári szuperAKCIÓ! / Vol.2.

1. Szépséges telefontokok  Gabo Szerencsestől’ Kedves Olvasóim! Már nem is merek felmenni a facebook-oldalamra, mert minden nap számos elképesztően gyönyörű alkotással bővül az akciós kínálat! 🙂 Az előző összefoglalót a blogon is megnézhetitek a wonderLAB Vol.1. szériában, és most további kedvezményes kollekciókat mutatok be! Igen ritka alkalom, hogy egyedi designer darabokhoz juthatunk az eredeti áruk töredékéért […] Tovább

Daily Choc No.3 - Divine 70% Dark Chocolate with GINGER and ORANGE

Kedves Olvasóim! Rögtön egy meglepő hírrel kezdem: itt, a blogon akár ars poeticám is lehetne, hogy csokiról jót vagy semmit, de ez az íz most korántsem lett a kedvencem. Az élmény és tény engem is meglepett, főleg, hogy a Divine karamellás, illetve narancsos tejcsokoládéról mennyei emlékeim vannak. Mindig óvatosan írom egy ízről, hogy nőies vagy […] Tovább

wonderLAB februári szuperAKCIÓ! / Vol.1.

Kedves Olvasóim! Ebben a bejegyzésben nem szaporítom a szót – a képeké és főleg a hihetetlen áraké a főszerep!! Igen ritka alkalom, hogy egyedi designer darabokhoz juthatunk az eredeti áruk töredékéért – ragadjátok meg az alkalmat, és csatlakozzatok a wonderLAB Februári Szuperakciójához!!! …és ne feledjétek, a vásárlással nem a nemzetközi multikat, hanem a hazai tervezőket támogatjátok! […] Tovább

Így készül a GANT pécsi kesztyű!

Kedves Olvasóim! Az elképesztően finom és dekoratív megmunkálású, legendás pécsi bőrkesztyűket többször is megcsodáltam már, sőt, egy évig abban a kitüntetett helyzetben voltam, hogy Pécs belvárosában, a Pécsi Kesztyű Márkabolttal szemben dolgoztam, így rendszeresen ismerkedhettem személyesen is a legújabb kollekciókkal. (Kísértés a köbön, ahogy mondják… 🙂 ) Térbeli helyzetem ehhez képest napjainkban 50%-os, ugyanis a […] Tovább

Dorci Mandula-bonbonjai

 Kedves Olvasóim! Ez a desszert a létező legfinomabb jolly-joker, főleg, ha népesebb vendégsereg ellátására készülünk. A recept Szabó Dorci barátnőmtől származik, aki ugyanolyan szenvedéllyel és spontaneitással alkot a konyhában, mint én (úgyhogy, lévén egyikünk se valami nagy méricskélős, okozott egy kis fejtörést a hozzávalók számosítása… 🙂 ) Mandula-bonbonnak én kereszteltem ezt a gyönyörű, pisztáciazöld golyócskát, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!